Sunday, February 10, 2008

Di Kala Cinta Terdetik


SINOPSIS :

Ezmira dan Hezriq sering bertelagah pendapat apabila bersua. Pertengkaran demi pertengkaran sering tercetus di antara mereka. Namun dalam diam berputik satu perasaan yang sukar dimengertikan oleh Ezmira pada Hezriq. Ezmira mengkagumi keperibadian pemuda itu walaupun jejaka pujaannya itu merupakan seorang playboy. Entah kenapa Ezmira tidak berani meluahkan apa yang tersirat.

Ketika menjalani praktikal sebagai wartawan pelatih, jejaka bernama Danish Dato Zaidi muncul dalam hidup Ezmira dan cuba memikatnya. Jemputan Danish ke banglonya telah menemukan Ezmira dengan bangsal ‘castle’ yang dianggapnya unik tetapi dikatakan berhantu oleh Danish. Namun bagi Ezmira terselit sesuatu rahsia disebaliknya. Ezmira cuba untuk membongkarkan rahsia itu. Danish yang menaruh hati akhirnya melamar Ezmira.

Hatinya remuk bila Hezriq memperkenalkan teman wanitanya kepada Ezmira. Tidakkah selama ini Hezriq memahami isyarat cinta yang sering dilemparkan Ezmira kepadanya? Dan terbongkarkah rahsia selama ini disimpan di bangsal ‘castle’ milik keluarga Danish?


PROMO - DIALOG :

“Mira, kau tak apa-apakah?” Muka Kak Inaz pucat lesi, tiada setitik darah pun yang mengalir pada wajahnya yang ayu itu.

“Mira tak apa-apa. Kak Inaz janganlah risau. Mira selamat.” Aku cuba berlagak tenang untuk tidak merisaukan Kak Inaz walaupun keadaan itu cukup menggentarkan perasaan wanitaku.

“Kau gila Mira! Ambil tindakan sendiri begitu. Kalau sesuatu terjadi pada kau bagaimana? Akak yang akan dipersalahkan, tahu tak! Risau akak tau! Lain kali jangan buat macam tu lagi, yang kau pun sama Man apasal diikutkan saja cakap budak ni.” Kak Inaz memarahiku. Tapi aku tetap dengan muka yang selamba dan Abang Man hanya tersenyum kelat.

Pada keheningan petang itu, tidak semena-mena aku dan Abang Man turut dijadikan berita eksklusif untuk di paparkan. Ramai pihak media yang tidak mahu ketinggalan menemuramah kami untuk akhbar masing-masing. Mereka begitu taksub dengan keberanian yang kami tonjolkan untuk menggagalkan cubaan penyeludup yang berbahaya daripada melarikan diri dan terlepas begitu sahaja.

No comments: